Diş Beyazlatma (Bleaching)

Alanında konusunda uzman olan Atalya Ağız ve Diş
Sağlığı Polikliniği profesyonel ekibiyle diş beyazlatma hizmeti vermektedir.

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi için ilk olarak özel olarak hazırlanmış bir jel dişler üzerine sürülür, sonrasında ise bir ışık kaynağı ile jelin reaksiyonun hızlandırılır. Beyazlatma işlemi bir oksidasyon-redüksiyon tepkimesidir yani kullanılan malzemeler oksijen açığa çıkararak, dişlerde renk değişimine sebebiyet veren maddeler renksiz substanslar ile yer değiştirir ve beyazlama olur. Dişlerde renk bozukluğu birçok farklı sebebi vardır:

1- Çevresel etmenler: Fırçalamanın yetersiz olması,diyete bağlı ortaya çıkan kromojenler,diş yüzeyine yerleşmiş bakteri plağı,dişin travmaya uğraması,çay-kahve-kırmızı şarap gibi renkli gıdalar

2. Mesleki etmenler: Metalik tuzlara maruz kalmak
3. Genetik etmenler: Genetik faktörlerden kaynaklı diş renginin doğal olarak koyu olması, çocukluk döneminde kullanılmış olan antibiyotik ilaçlar, amelogenezis imperfekta – dentinogenezis imperfekta – florozis gibi diş dokusnda oluşan rahatsızlıklar
4. Önceki diş tedavileri: Kanal tedavileri ve amalgam dolgulara bağlı renk değişimleri

Dişlerde iki çeşit renklenme vardır:

İç renklenme: Dişin içine işlemiş fırçalama ile giderilemeyecek renklerdir. Sigara çay kahve gibi renklendirici içecekler dış renkleşme yaptıkları gibi iç renkleşmede yaparlar. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer. Bleaching işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.
Dış Renklenme: Diş yüzeyinde oluşan sigara, çay, kahve, kola gibi renkli gıdalardan kaynaklı renklenmelerdir. Çoğunlukla diş taşı temizliği ile bu lekelerden kurtulmak olasıdır. Farklı çeşitteki renklenmeler farklı tedavileri gerektirir. Bu yüzden beyaz dişlere sahip olmak için
mutlaka diş hekiminizden gerekli tedaviler konusunda bilgi alınız.

Diş beyazlatma işleminde dikkat edilmesi gereken noktalar:

Beyazlatma işlemi öncesi diş etleri, dil ve dudaklar korumaya alınmalıdır. Kullanılacak ilacın miktarı ile beraber kullanım süresi de doğru ayarlanmalıdır. Her hekimin kullandığı beyazlatma jeli aynı olmadığı için, beyazlatma prosesi süreleri farklılık gösterebilir.
İşlem sırasında hasta hafif bir hassasiyet hissedebilir, bu durum 1-3 gün içerisinde geçer. Diş beyazlatma işlemi hem etkili bir yöntemdir hem de herhangi bir zararı yoktur.

Lazerle Diş Beyazlatma Teşhis ve Tanı Yöntemleri

Beyazlatma işlemi yapılmadan önce,beyazlatma uygulanacak dişlerde herhangi bir çürük, diş eti çekilmesi, diş eti iltihabı,dişlerde aşınma gibi durumlar ortadan kaldırılmalıdır, bu sebeple önce gerekli tüm tedaviler yapılır daha sonra beyazlatma işlemi uygulanır. Beyazlatma işlemi öncesinde renk değişiminin nedeni belirlenerek, hangi tip beyazlatmanın uygulanacağı buna göre seçilir.
Diş beyazlatma yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Tedavi Yöntemleri

Diş İçine Beyazlatma

Bu tip beyazlatma prosedürü canlılığını yitirmiş olan dişlere uygulanır. Dişler daha öncesinde bir travmaya maruz kalmışsa veya kanal tedavisi sonrasında renk değişimi oluşmuş ise, bu yöntem ile jel ile beyazlama sağlanır. %35’lik perhidrol kanal tedavisi yapılmış olan dişe yerleştirilir ve belirlenen süreler sonunda değiştirilerek istenilen beyazlık elde edildiğinde işlem bitirilir.

Diş Dışına Beyazlatma

Bu tip beyazlatma işlemi hekim tarafından dişlere sürülen beyazlatma jelinin, mavi ışık ile aktive edilmesi yöntemi ile uygulanır.
Uygulanan jel, süperoksol kostik bir malzeme olduğundan ötürü çevre yumuşak dokularda geri dönüşümlü lekelenmeler ortaya çıkarabilir. Bu sebeple işlem öncesi dudaklar korunur ve diş etleri ışıkla sertleşen özel bir bariyer malzeme ile kaplanır. Normal bir ışık cihazı ile yapılan beyazlatma tedavilerinde bir seans yaklaşık 30-45 dakika sürer ve sonuç hemen gözlemlenir. Tedavinin toplam süresi dişte herhangi bir hasar oluşturmayacak şekilde diş hekimine ve hastanın talep ettiği beyazlık derecesine bağlıdır. 2 gün aralıklarla yaklaşık 3 seans yapılabilir.
Işık cihazının lazer olması durumunda ise yaklaşık 1 saat süren tek seans sonucu hemen sonuç gözlemlenir.
Unutulmamalıdır ki; beyazlatma işlemi dolgular ve kaplamalar üzerinde herhangi bir etki ortaya koymaz. Bu sebeple elde edilen diş rengine göre yeniden yapılması gereklidir.
Beyazlatma işlemi zamanla ve hastanın günlük alışkanlıklarına ilişkili olarak geri dönen bir işlem olduğundan, belli periyotlarla yenilenmesi gerekir. Uygulaması son derece kolay basit olan bu işlemin uzun vadede hiçbir komplikasyonu yoktur. Bu nedenle renklenmelerden kaynaklı gülüşümüzü saklamak yerine, kolay bir prosedürle elde edilebilecek pırıl pırıl bir gülüşü göstermek hepimizin en doğal hakkıdır.
Diş beyazlatma sonrası yapılması gerekenlere ulaşmak için  tıklayın. 

 

Diş Beyazlatma (Bleaching) Ücretleri

Diş beyazlatma (bleaching) fiyatları kullanılan malzeme ve diş beyazlatma yöntemi, hekim tecrübesi, kliniğin popülerliği gibi birçok etmene bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca diş beyazlatmanın klinikte mi yoksa evde kullanılacak kitlerle (home type bleaching) mi yapılacağı da fiyatı değiştirmektedir.
Diş beyazlatma fiyatları hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.
UYARI: Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Call Now Button
×