Protez Diş Antalya

Tedavi Özeti

d

Seans Sayısı

2

Tam İyileşme

1 gün

Zaman Süresi

1 hafta

Kalıcılık

10 yıl

Hassasiyet

1 gün
]

Anestezi

Lokal
Uyarı: Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 0 242 334 0107

Zirkonyum Diş Kaplama Antalya’da!

N

Uzman Ekip

N

Sızı Yok

N

Ağrı Yok

N

Etkili Sonuçlar

Diş Protezi ve Estetik Diş Hekimliği

Yetersiz bakım, yanlış fırçalama teknikleri veya farklı sebeplerle diş kayıpları yaşanabilir. Bu tarz diş yoksunluklarında sıkça başvurulan estetik diş hekimliği alanı yalnızca dış görünüş adına değil, sindirim sistemi sağlığı adına da önemli teşkil eden bir alandır. Öyle ki gıdaları sağlıklı çiğneyerek, sindirime destek olabilmek için göz önüne bulundurulması gereken protez diş Antalya başta olmak üzere pek çok şehrimizde önemli tedavilerin başında gelir.  Düzenli olarak yaptırılması gereken diş kontrolleri, ilerleyen süreçlerde diş kayıplarının önüne geçme noktasında etkilidir. Bu konuda son derece başarılı çalışmalar yürüten Antalya protez diş merkezimiz, alanında uzman onlarca diş hekimi ile çalışmaktadır. Kişilerin dişçi korkusuna son vermeyi misyon edinen kliniğimizde, ilk olarak genel diş muayenenizi yaptırabilirsiniz. Akabinde ağız sağlığınıza göre hangi tür diş protezinin size uygun olacağını yapılan tetkikler sonucunda kısa bir sürede öğrenebilirsiniz. Protez diş tedavisi hakkından merak edilen tüm detaylara ulaşabilmek için iletişim bilgilerimiz üzerinden bizlerle görüşme sağlayabilirsiniz. 

Diş Protezi Nedir?

Kişilerde farklı nedenlerle bir ya da birden fazla diş kaybı yaşanması olağan bir durumdur. Hatta ileri vakalarda dişlerin büyük oranı da hasarlı olabilmektedir. Bu denli ağız sağlığını tehdit eden durumlarda başvurulan tedavi, diş protezi olur. Protezler kişilerin ağız ve diş yapısına göre steril ortamlarda üretilerek hazırlanır. Kayıp olan diş sayısına göre bazen sadece boşluklar doldurulurken, bazen bütün olarak protez kullanmak zorunda kalınabilmektedir. Ağız yapısına uyum ve adaptasyon süreci bakımından ele alınırsa, bu tarz önemli işlemlerin alanında uzman diş hekimi tarafından yapılması önemlidir.  Kişilerin kendi diş renkleri baz alınarak hazırlanan protezler, dışarıdan bakıldığından ayırt edilemeyecek görünüme sahiptir. Estetik açıdan da beğeni toplayan bu uygulamalarda asıl amaç, çiğneme sorunlarını ortadan kaldırmaktır. Böylelikle kişinin yiyip içme sorunlarını minimize ederek, yaşam kalitesi arttırılmaktadır. Kırık ve çatlak gibi durumlardan fiziksel bütünlüğünü yitiren, renk değiştiren ve gülüşü olumsuz etkileyecek etmenler giderilmektedir. Öncelikle sağlık sonrasında da estetik noktasında tercih edilmesi gereken protez uygulamaları hakkında, detaylı bilgi almayı isterseniz iletişim bilgilerimiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak diş sağlığı polikliniği ve ağız diş sağlığı merkezimiz için online randevu talebinde bulunabilirsiniz. 

Diş Protezi Nasıl Yapılmaktadır?

Diş protezleri, yapım ve kullanım aşamasında birçok küçük detayı barındırmaktadır. Genel olarak diş sağlığı polikliniği tarafından yürütülen bu önemli çalışmada ilk olarak ağız ve çene muayeneleriniz tamamlanır. Muayene sırasında var olan dişlerin yapısı, çürükler, kırık ya da farklı fiziksel bozukluklar dikkatle incelenir. Dişler üzerinde herhangi bir müdahale yapılması gerekiyorsa protezlerden önce o işlemler gerçekleştirilir. Yapılması gereken çalışmalar bitirildikten sonra izlenen diş protezi aşamaları şunlardır:

  • Ölçü Alımı: Protez diş tedavisi için ilk adım çene ölçünüzün alınması başlatılır. Hem alt hem de üst çenenizin ölçüleri, ölçü kaşığı adı verilen bir aparatla alınır. Bu aşama son derece önemlidir. Keza tüm çalışma alınan bu ölçüler üzerine kurulacaktır.
  • Model ve Kaide Hazırlığı: Çene yapınızdan alınan ölçüler sayesinde hemen bir alçı kalıp hazırlanır. Bu kalıp dişlerin birbiriyle uyumunu sağlayabilmek açısından önemlidir. Estetik diş hekimliği tarafından ortaya çıkarılan 3 boyutlu kalıp, çiğneme hareketleri için kaide ve mum bloklara dönüştürülür.
  • Yükseklik, Orta Hat ve Gülüş Çizgilerinin Belirlenmesi: Bu aşamada protez diş Antalya kliniğimizi yeniden ziyaret etmeniz gerekecektir. Çünkü yapılan ölçümlerle çalışılan kalıbı ağzınızda denenmesi gerekiyor. Bu deneme sırasında dişlerinizin yükseklik hesaplamasıyla orta hat ve gülümseme çizgileriniz belirlenmektedir. Artık tüm veriler hekiminizin elinde olduğundan geriye kalacak tek aşama, diş renginize uygun protez modellerini incelemek olacaktır. 
  • Protez Uygunluk Provası: Bir önceki randevunuzda belirlenen ölçülerle size bir mum kaide diş protezi hazırlanmıştır. Yine protezin denenerek uygunluğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Bu prova dişlerin ağızda sıkıntı yaratıp yaratmadığından tutun da duruşu ve rengine kadar birçok seçeneğin yeniden gözden geçirilmesini kapsamaktadır. Eğer bu provada bir değişiklik yapılmayacağı kanısına varılırsa, protez diş tedavisi son aşamaya geçmeye hazır demektir.
  • Protez Dişlerin Takılması: Alanında uzman diş sağlığı polikliniği tarafından hazır hale getirilen protezleriniz bu aşamada artık ağzınıza takılır. Son kontrollerin dikkatlice yapılmasının ardından, protez dişlerinizi nasıl kullanacağınız konusunda detaylı bilgilendirme sağlanır. Bu son aşamadan sonra kocaman bir gülümsemeyle diş protezi Antalya kliniğimizden ayrılabilirsiniz. 

Protez ve Diş Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Hem protez diş tedavisi hem sonrasındaki süreç için pek çok soruya yanıt arıyor olabilirsiniz. Birbirinden profesyonel ve tecrübeli diş hekimi arasından dilediğinizi seçerek tamamlayabileceğiniz bu tedavi ve detayları hakkında en çok sorulan birkaç soruya kısaca yanıt verelim.
Diş Protezimi İlk Taktığımda Yemek Yemekte Problem Yaşayacak Mıyım?
Bir ya da birkaç diş için protez uygulanan protez tedavilerine alışmak, tam diş protezlerinin adaptasyon sürecine çok daha kolaydır. O sebeple eğer size tam diş protezi Antalya kliniklerimizde uygulandıysa içiniz rahat olabilir. Çünkü dişleriniz takıldıktan sonra yapmanız gereken pratikler hakkında detaylı bilgilendirme alacaksınız. Bu pratikleri aksatmadan yaptığınız takdirde, yeni dişlerinize alışmanız daha kolay bir hale gelecektir.  Yemek çiğnemede zorlanma probleminiz için lokmalarınızı küçük tutmaya özen göstermelisiniz. Özellikle sert ve çiğnemesi zor olan gıdaları dişlerinize alışana kadar yememe özen gösterebilirsiniz. Eğer tüm dikkat etmelere rağmen hala sorunlar yaşamaya devam ederseniz mutlaka tedavinizi gerçekleştiren ağız ve diş sağlığı polikliniği ile iletişime geçmelisiniz.
Takma Diş Bakımını Nasıl Yapmalısınız?
Takma diş bakımı konusunda kararsızlık yaşayanlar mutlaka diş protezi Antalya kliniğimizin uzman hekimleri tarafından verilen tavsiyelere bir göz atmalıdır:

  • Takma diş bakımında sıcak su kullanılmaz. Bu konuda dikkatli olmak adına dişlerinizi ya normal su içerisinde ya da protez temizliği için kullanılan çözeltilerde bekletebilirsiniz.
  • Günlük olarak protez dişlerinizi fırçalamalısınız. Özellikle hareketli protezler arasına yiyecek sıkışmaları meydana gelebilir. Fırçalama ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Protez dişleri normal dişler gibi fırçalamanız yeterli olmayacaktır. O sebeple her gün dişlerinizi çıkarıp damak fırçalamaya da özen göstermelisiniz. Dolaşımın hızlanması adına bu işlem son derece önemlidir.

İmplant Destekli Hareketli Protezlerin Temizliği

Bildiğiniz üzere implant çene kemiğine yerleştirilen vida sistemleridir. Bu vidalar sayesinde eksik olan dişler tamamlanır. Eğer size uygulanan tedavi hareketli protez ise dişlerinizi çıkararak temizlemeniz gerekmektedir. Hem hazırlanan protez dişlerinizi hem de damağınızı fırçalayarak optimum temizliği kısa sürede sağlayabilirsiniz.

Takma Dişlerime Ne Kadar Zamanda Alışırım?

Takma dişlere alışmanız için pek çok diş hekimi yaklaşık olarak 3 ya da 4 haftalık bir sürece dayanmanız gerektiğinin altını çiziyor. Ancak bu süreyi uzatan da kısaltan da iki önemli unsur bulunduğunu söylemekte fayda var. Bunlardan ilki birlikte çalışmış olduğunu diş sağlığı polikliniği, ikincisi de size sunulan önerilere ne kadar dikkat ettiğinizdir. Eğer alanında uzman bir doktorla çalışırsanız sorunsuz sunulacak protez dişlerinize, yine doktorunuzun verdiği tavsiyelere harfiyen uyarak maksimum 4 haftada alışabilirsiniz.

Kemik Erimesi Olan Hastalarda Protez Dişlerin Kullanımı Mümkün müdür?

Hayati öneme sahip bir rahatsızlık olan kemik erimesi, pek çok kişinin diş tedavisinde korku yaşamasına neden olabilir. Vücutta meydana gelen kemik erimesi çene yapısında ve damak bölgesinde aynı değildir. Ancak diş protezi Antalya merkezimizde yaptıracağınız ilk muayenede sorunun kaynağı profesyonel yöntemlerle araştırılmaktadır. Eğer çene yapınızda kemik erimesine bağlı sorunlar görülürse farklı bölgelerden buraya kemik nakli yapılır.

Diş Estetiği Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Diş estetiği, protez diş Antalya merkezinde en çok yapılan işlemlerin başında gelir. Ancak bu kavram birden fazla tedaviyi kapsamaktadır. Dolayısıyla yaptırmak istediğiniz tedavi çeşidine göre zaman kavramı da değişkenlik gösterir. Mesela yaprak porselen tedavisi 4 – 7 gün sürerken, implant uygulamaları duruma göre 3 aylık bir zaman sürecini de kapsayabilir. Buradaki süreci sizlere en iyi şekilde belirleyecek kişi diş tedavisi alanında uzman doktorlarımızdır.​​

Hareketli Damak Protezimi Taktığımda Konuşmam Değişecek mi?

Hareketli damak protezleri kullanılmaya başlandığı süreçte bir miktar konuşmanızı etkileyecektir. Protez diş Antalya kliniğimizde takılacak bu protez, alışma aşamalarında kelimelerin bazılarını söylemenizi zorlaştırabilir. Ancak bu durum kalıcı değildir ve kısa sürede azalarak ortadan kalkacaktır. Ağız ve diş yapınızın protezlere uyum sağlama anını yakaladığınız anda konuşma bozukluklarınız da ortadan kalkar.

Protez Tipleri

Diş sağlığı polikliniği tarafından yapılan incelemeler sonucunda hangi protezin size daha uygun olduğuna karar verilir. Bu aşamada ağzınızdaki sorun, var olan dişleriniz ve hangi işlemi uygulatmak istediğiniz büyük önem taşımaktadır. Genel olarak ağız ve diş sağlığı polikliniği tarafından sizlere uygulanacak protez tipleri üçe ayrılır.

Sabit Protezler

İsminden de anlaşılacağı üzere sabit protezler ağızdan çıkarılamayan dişlerle sağlanır. Genellikle bir ya da birkaç diş eksikliğinde, implant ya da var olan doğal dişlere sabitlenir. Diğer protez uygulamalarından daha kısa sürede ve daha acısız geçecek bir süreci kapsar. Bu alanda sabit protezlerden en yaygın olanları köprü diş ve diş kaplamasıdır. Eğer bu tedaviler hakkında daha detaylı bilgi almayı ve muayene olmayı istiyorsanız, diş protezi Antalya kliniğimizden hemen randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Hareketli Protez Diş

Hareketli protez, ağızdan çıkarılabilen dişlerden oluşan bir yapıdır. Bu tarz bir tedavi genellikle ağızda diş sayısı az olduğunda ya da hiç diş bulunmadığında tercih edilmektedir. Özellikle yaşlılık nedeniyle diş sağlığı polikliniği ile iletişime geçen kişilere bu tedavinin uygulandığını görebiliyoruz. Uygulama yöntemlerine göre kendi içerisinde üç bölüme ayrılır.

  • Total Protez: Tam damak protezi olarak da adlandırılan bu uygulama ağzında hiç diş bulunmayan hastalara yapılır. Farklı sebeplerden kaybedilmiş dişler kişinin en başta çiğneme fonksiyonunu ortadan kaldırır. Bunu engellemek adına çoğunlukla damak tarafından tutulan protezler geliştirilir. Ağızdan kolayca çıkarılabilen bu dişlere alışmak biraz zaman alacaktır. Bu nedenle ilk kullanım dönemlerinde diş hekiminizin önerilerine mutlaka kulak asmalısınız. Yapılacak işlemlere ve yöntemlere göre farklı bir fiyat politikası izlenen tam diş protezi Antalya ve civar kliniklerde güvenilir bir şekilde yaptırılabilir. 
  • Parsiyel Protez: Sağlıklı diş yapısı az olan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Hazırlanacak olan protez kroşe ismi verilen kancalar veyahut da tırnaklarla sağlam dişlere geçirilir. Bu sayede hazırlanan protez dişlerin sabit durması sağlanır. Değişik sebeplerle çürüyerek kaybedilen dişleriniz için ağız ve diş sağlığı polikliniği ziyaretinde bulunacaksanız, bu tarz uygulamaların ortalama ücretlerini ve tedavi sürelerini de öğrenebilirsiniz.
  • Hassas Tutuculu Protezler: Parsiyel yani bölümlü protezler, ağzında az sayıda dişi kalan hastalara uygulanır. Tedavide parsiyelden ayrılan en önemli özelliği ise sabitlemek için diş üstüne geçen kancalar kullanılmaz. Bunun yerine kancasız metal destekleri bulunur.

İmplant Üstü Protezler

Diğer tedavi yöntemlerine kıyasla daha uzun ve acılı bir yöntem olarak karşınıza çıkan implant üstü protezler, sabit ve hareketli formda tasarlanır. Sabit olarak hazırlananlarda kişinin ağzında birden fazla dişin eksik olması gerekmektedir. Bu eksiklikler için öncelikle çene kemiğine implantlar takılır, sonrasında üzerinde protez diş takılarak bitirilir. Çıkarılamaz ve normal dişler gibi temizlenir. Hareketli implant üstü protezler için ağızda hiç diş bulunmaması gerekir. Burada bahsettiğimiz tüm protez türleri kişinin ağız ve diş yapısı göz önüne alınarak oluşturulur. Hangi çeşidin uygulamaya alınacağı ağız ve diş sağlığı polikliniği randevuları sonucunda netleşir. 

İletişim Formu

Detaylı bilgi için iletişime geçin.

9 + 8 =

Call Now Button
×